Av

15 gratis WordPress teman till bloggar

Det är inte utan anledning som WordPress är världens mest använda CMS-system. Det är enkelt att använda, du har oanade möjligheter och inte minst finns det ett hav av olika gratis teman därute.

Däremot kan kvaliteten på många gratis teman variera en hel del, vilket är anledningen till att jag ofta rekommenderar att man istället köper ett premium tema (se bl.a. min lista över de 15 bästa premium teman till bloggar). Dock finns det några gratis teman med utmärkt kvalitet.

Därför har jag skapat en lista över de 15 bästa gratis WordPress teman till bloggar, där kvaliteten är hög. Och du hittar teman till alla slags bloggar. T ex. mode-, mat-, resebloggar m.m.

Apex

Apex

Apex är ett WordPress tema, som har försökts göras så enkelt och stilrent som möjligt. Det fungerar bra till en mode- eller livsstilsblogg eller liknande. Temat är dessutom responsivt, så det fungerar optimalt på mobila enheter som t ex. smartphone, surfplattor m.m.

Det har inte riktigt lika många funktioner som diverse premium teman, men om du är ute efter ett enkelt tema (som ska klara av det mest grundläggande), är Apex ett bra val.

Läs mer Se demo


Amadeus

Amadeus

Om du till skillnad mot Apex vill ha ett tema med lite fler färger, är kanske Amadeus vad du söker. Det är också ett stilrent och relativt enkelt blogg tema, men de många färgerna gör att designen inte är riktigt lika minimalistisk som Apex.

Till skillnad från många andra gratis teman, har du faktiskt lite fler funktioner att välja mellan i detta tema. Därutöver är temat naturligtvis också responsivt.

Läs mer Se demo


Adler

Adler

Adler är det perfekta temat för en reseblogg. Med det här temat kommer du nämligen enkelt kunna visa upp dina snygga bilder från diverse resor (temat kan naturligtvis också användas till andra sorters bloggar, där det är viktigt att man kan visa stora bilder).

Temat är responsivt, men därutöver är mängden funktioner begränsade (vilket är vanligt bland gratis teman).

Läs mer Se demo


So simple

So simple

Titeln på temat (so simple) är en mycket bra beskrivning av temat. För här har du verkligen ett tema som är så enkelt. Bl.a. är sidebar borttaget för att ge en enklare design. Här ligger fokus nämligen på texten och ingenting annat.

Det är ett tema som passar bra till en mode-/livsstilsblogg. De stora bilderna gör det dock också lämpligt för t ex. en reseblogg. Därutöver är temat givetvis responsivt.

Läs mer Se demo


Masonic

Masonic

Om du kan stå ut med hur de olika uppdateringarna visas på Pinterest, kan du nog också stå ut med temat Masonic, eftersom inläggen på Masonic visas på samma sätt som uppdateringarna på Pinterest.

Annars har temat en mycket enkel och läcker design, där du lätt kan ändra färg m.m. på det. Och så är temat förstås också responsivt.

Läs mer Se demo


Hoffman

Hoffman

Hoffman är ännu ett enkelt och minimalistiskt WordPress tema, där sidebar – precis som hos temat So simple – är borttaget för att göra det så avskalat som möjligt, och där fokus enbart ligger på själva texten och ingenting annat. De stora bilderna gör det till ett perfekt alternativ för en reseblogg.

Även om temat är mycket enkelt så har du faktiskt rätt många möjligheter till att enkelt ändra designen, och det har smarta funktioner som t ex. infinity scroll m.m.

Läs mer Se demo


Wilson

Wilson

Wilson är ett avskalat och minimalistiskt tema vilket, precis som temat Hoffman, är skapat av svensken Anders Norén. Den enkla designen gör temat perfekt till en personlig blogg, och det är naturligtvis responsivt, så det kan användas optimalt på mobila enheter.

Det har faktiskt rätt många funktioner med tanke på att det är ett gratis tema. Temat har olika format för inlägg (t ex. inlägg med video), widgets för Flickr, Dribbble och videos m.m.

Läs mer Se demo


tdPersona

tdPersona är ett tema som passar perfekt till en personlig blogg. Själva designen är mycket enkel, vilket bl.a. visar sig i avsaknaden av sidebar (den kan dock tas fram genom att trycka på pluset uppe i högra hörnet).

Hur mycket du kan redigera i temat är relativt begränsat. Temat är dock responsivt, så det kan användas på mobila enheter.

Läs mer Se demo


Ignite

Ignite

Ignite är ett klassiskt och elegant WordPress tema, som är skapat av samma personer som ligger bakom temat Apex. Det är ett tema vars design passar till många sorters bloggar, oavsett om det är mode, resor eller något helt annat du skriver om.

Temat är responsivt. Därutöver har det integrerade ikoner för sociala medier (så att du kan länka till dina sociala medier uppe i högra hörnet) och andra användbara funktioner.

Läs mer Se demo


StanleyWP

StanleyWP

Enligt mig själv har StanleyWP en av de snyggaste designerna bland alla dessa teman. Det är egentligen ett portfolio tema, där du kan visa upp ditt arbete (t ex. om du designar tyg). Men det har också en rätt fullmatad bloggmall, så du kan också använda den till en personlig blogg.

Temat har dessutom rätt många häftiga funktioner. Bl.a. har de 4 olika side-mallar, Font-Awesome och mycket annat.

Läs mer Se demo


Flato

Flato

Vill du gärna ha ett avskalat tema, men ett som ändå innehåller lite färger? Då är kanske Flato temat för dig. Dess färger passar bra ihop, vilket ger det ett mycket rent och elegant utseende.

Som ofta är fallet med gratis teman, har Flato begränsade funktioner. Men temat är dock responsivt.

Läs mer Se demo


Drop

Drop

Drop är ett snyggt tema som kan användas till en mängd olika bloggar, både mat-, resebloggar osv. Designen påminner faktiskt lite om designen hos temat Wilson, då dess sidebar/meny ligger till vänster. Det som främst skiljer dessa två teman åt är de färger som används.

Temat är avskalat och det finns ett begränsat antal funktioner hos temat. Det är dock ett responsivt tema, så det fungerar optimalt på mobila enheter.

Läs mer Se demo


Sparkling

Sparkling

Sparkling tillhör de mest nedladdade gratis blogg temana för WordPress, och det är av en bra anledning. Det har en modern och stilren design som passar många sorters bloggar. Det passar bra till fitnessbloggar, livsstilsbloggar, bloggar om marknadsföring, resebloggar och mycket annat.

Dessutom har temat en lång rad häftiga funktioner. Det erbjuder bl.a. infinity scroll, är redo att översättas och du kan till och med koppla en webbshop till temat.

Läs mer Se demo


Dazzling

Dazzling WordPress tema

Dazzling är ännu ett mycket populärt gratis WordPress tema till bloggar, och det har laddats ner fler än 250.000 gånger från WordPress Theme Directory. Temat är liksom Sparkling också skapat av Colorlib, och dess design gör att temat passar till många olika slags bloggar.

Precis som med Sparkling får du ett tema som har blivit programmerat med hög kvalitet. Och du får många av de samma funktionerna, som t ex. infinity scroll osv.

Läs mer Se demo


Omega

Omega

Omega är ännu ett populärt tema till bloggar, och det har faktiskt laddats ner mer än dubbelt så många gånger som Dazzling (nämligen mer än 500.000 gånger från WordPress Theme Directory). Temat är dock – till skillnad från Dazzling – ett av de teman med mest enkel design i den här listan.

Hur många funktioner temat har är också begränsat. Men det har dock de viktigaste funktionerna som t ex. att det är responsivt, du kan enkelt översätta det osv.

Läs mer Se demo


Anser du att jag saknar några gratis WordPress teman till bloggar här i min lista?

[ssba]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *