Du har nu upprättat din egen blogg, din egen design och lärt dig WordPress. Bra jobbat!
Så nu är du redo att publicera innehåll på din blogg.
I WordPress finns det två sorters sidor som du kan publicera innehåll på. Det är sidor och inlägg. Sidor är t ex. din kontaktsida, om mig-sida eller liknande. Medan inlägg är – ja, dina blogginlägg.
Här vill jag därför visa dig:
Publicera ett inlägg
För att publicera ett inlägg ska du gå in under Inlägg och Skapa nytt. Här kommer du att kunna skriva ditt blogginlägg. En bra idé är att trycka på rutan som är markerad med en pil på en underliggande bild, eftersom den då ger dig fler redigeringsmöjligheter.
Överst kan du också infoga din titel. Medan du längre ner kan lägga till själva texten till ditt inlägg. Och för dessa två saker har du också dina redigeringsmöjligheter, där du kan göra texten fetstilt, använda punktlistor m.m. Det påminner på många sätt om att skriva i Word.
Låt oss titta lite närmare på dina redigeringsmöjligheter här:
Infoga en bild
Bilder gör dina artiklar mer attraktiva att läsa.
När du har hittat din (dina) bilder, infogar du den (dem) i ditt inlägg genom att trycka på Lägg till media.
Här trycker du på Ladda upp filer och Välj filer. När du har hittat bilden du vill ladda upp, behöver du bara dubbelklicka på den. Sedan laddas den upp automatiskt.
När bilden har laddats upp, ska du trycka på Lägg till i inlägg nere i högra hörnet, så kommer din bild att infogas i inlägget.
Tillfoga en framhävd bild
En framhävd bild är en bild som kommer att visas överst i ditt inlägg, och visas tillsammans med ditt inlägg på din bloggsida. Du infogar den genom att trycka på Ange utvald bild ute till höger.
Sedan infogar du den på exakt samma sätt som du lägger till en bild i ditt inlägg.
Infoga en rubrik
Det är en bra idé att använda rubriker för att göra din text lättare att läsa. För att infoga en rubrik ska du bara trycka på Stycke och välja din önskade rubrik.
Rubrik 1 ska du inte använda, eftersom den automatiskt används till rubriken på ditt inlägg. Så använd Rubrik 2 i ditt blogginlägg till dina rubriker. Och använd Rubrik 3 ifall du ska ha en underrubrik till Rubrik 2 osv.
Infoga en länk
För att infoga en länk i ditt inlägg, ska du markera den text som du vill göra om till en länk, och sedan trycka på länk-knappen.
Därefter kommer ett pop-up fönster att komma upp, där du bredvid URL skriver in URL-adressen för din länk.
Sedan kommer länken att vara infogad i din artikel.
Publicera/spara ditt inlägg
Beroende på om du är färdig med ditt inlägg eller inte, kan du antingen publicera ditt inlägg eller spara det. Till höger finns nämligen en ruta som heter Publicera.
Här trycker du på Spara utkast, ifall du inte har skrivit klart ditt inlägg. Och du trycker på Publicera om du vill publicera inlägget.
Publicera en sida
För att publicera en sida ska du gå in under Sidor, och sedan trycka på Skarpa ny.
Här kan du också infoga text, bilder osv. på precis samma sätt som när du skriver ett inlägg.
Vad händer nu?
Så där! Nu har du upprättat din alldeles egen blogg med text och allt det andra, vilket är riktigt bra gjort.
Det var väl inte så svårt?
Om du har några frågor eller liknande, så lämna gärna dem nere i kommentarsfältet. Jag vill gärna hjälpa dig med det du eventuellt behöver lite hjälp med.
Hej ! Kan jag skapa en blogg för USA med inbjudan att investera i mitt projekt/företag som utvecklar en medicin mot astma.
Bästa hälsningar
Bengt Lagergren
Hej Bengt
Tack för din fråga.
Jag förstår inte helt vad du menar med att skapa en blogg för USA. Du kan alltså skapa en blogg där du skriver innehåll om ditt projekt på engelska. Så att potentiella kunder kommer att kunna läsa om det och kontakta dig angående det.
Jag hoppas att det besvarar din fråga, tveka annars inte att fråga igen.