Av

7 sätt att tjäna pengar online via din blogg

Om din blogg börjar att få besökare (eller redan har det), kan du tjäna pengar på den.

Och att tjäna pengar online via din blogg betyder inte nödvändigtvis massvis av reklam. Nej, det finns faktiskt andra sätt du kan tjäna pengar på din blogg.

Jag vill därför i det här inlägget visa dig 7 sätt du kan tjäna pengar på online via din blogg. Därutöver vill jag komma med min rekommendation angående vilka sätt som är mest fördelaktiga att använda och när de är fördelaktiga att använda.

Men låt oss börja med nummer 1.

1. Tjäna pengar på att hänvisa personer via affiliate länkar

Affiliate marknadsföring är utan tvivel den inkomstkälla som jag har tjänat mest pengar på. Vet du inte vad affiliate marknadsföring är, så är det mycket enkelt.

Det fungerar som så att du länkar till en viss produkt via din blogg (har du en modeblogg kan det t ex. vara en klänning). Köper en person sedan klänningen via din länk, kommer du att motta en viss procentandel av försäljningen (ofta mellan 5 och 10 procent). Det är väl smart, eller hur?

Så kommer du igång:

 1. Skapa en användare hos ex. Partner-ads, Adrecord, Tradedoubler eller Webgains.
 2. Ansök om godkännande hos en relevant webbutik och invänta godkännandet.
 3. Lägg in en affiliate länk på din blogg och ta emot provision, när någon köper någonting via länken.

Du kommer därefter att motta din provision en gång i månaden.


2. Få annonser med Google AdSense

Google AdSense är den inkomstkälla som jag har tjänat näst mest pengar på. Google AdSense är kort sagt annonser, som du tjänar pengar på när någon klickar på dem.

Men det smarta med Google AdSense är att den själv visar annonser baserade på vad den besökande tidigare har sökt efter på Google. Det ökar sannolikheten rejält för att användaren klickar på annonsen och det sparar dig en hel del tid.

Så kommer du igång:

 1. Skapa en användare hos Google AdSense
 2. Lägg in en kod på din blogg, där du vill att din annons ska visas
 3. Tjäna pengar varje gång någon klickar på en av annonserna

Du mottar dina inkomster sista dagen i varje månad.


3. Tjäna pengar med ett sponsrat inlägg

Vid sponsrade inlägg betalar ett företag dig för att skriva ett inlägg om deras produkt. Och om du har en blogg med många besökare kan du tjäna en hel del på detta.

Om du själv följer stora bloggar har du nog redan sett andra bloggar använda den här metoden. Men som sagt kräver det att du redan har en hel del besökare på din blogg innan du kan använda den här metoden, eftersom företagen annars inte är intresserade.

Så kommer du igång:

 1. Om du redan har många besökare till din blogg, gå vidare till punkt 2. Om inte, spendera lite tid på att få mer trafik innan du går vidare till punkt 2.
 2. Kontakta relevanta webbutiker och hör efter om de är intresserade i att sponsra ett inlägg.
 3. Skriv ett sponsrat inlägg för webbutiken och få dina pengar.

Akta dig för att göra det här för ofta, eftersom det annars kan skada din bloggs trovärdighet.


4. Skriv recensioner av produkter

Det här tipset påminner lite om att skriva ett sponsrat inlägg. Men istället för att bara skriva om produkten, skriver du här en recension om den gällande produkten.

Normalt sätt får du inte betalt, utan istället får du den produkt du recenserar. De flesta webbutiker ger inte bort sina produkter i utbyte mot en dålig recension. Så ofta gäller det att du är villig att skriva en bra recension även om du inte gillar produkten.

Så kommer du igång:

 1. Om du redan har många besökare på din blogg, gå vidare till punkt 2. Om inte, så spendera lite tid på att få mer trafik innan du går vidare till punkt 2.
 2. Kontakta relevanta webbutiker och hör efter om de är intresserade av att skicka några produkter till dig, som du sedan kan recensera på din blogg.
 3. Skriv recensionen för produkten och behåll sedan produkten.

5. Sälj produkter via din blogg

Ett annat sätt att tjäna pengar online är genom att sälja produkter via din blogg. Det kan vara en bra idé om du redan har en populär blogg, eftersom du då kan promota dina produkter via den.

Det kan vara produkter du själv har skapat eller andras produkter. Och det kan vara en digital produkt eller en fysisk produkt. De enklaste att komma igång med är utan tvivel digitala produkter (t ex. en e-bok), eftersom det kräver mindre arbete än fysiska produkter (som t ex. smycken).

Så kommer du igång:

 1. Hitta en produkt som du vill sälja på din blogg
 2. Lägg upp den till försäljning via din blogg
 3. Promota den via din blogg och andra kanaler (Facebook m.m.)

Detta kräver mer arbete än andra metoder, så tänk dig noga för innan du provar metoden.


6. Sälj din talang via din blogg

Det här tipset påminner lite om det förra i och med att det handlar om att sälja produkter på din blogg. Här säljer du bara en talang istället för en viss produkt.

Om det finns någonting du är riktigt bra på (som är relevant med tanke på din blogg), så varför inte utnyttja det och tjäna pengar på det. Det kan t ex. vara att du är bra på att skapa snygga bloggar, hjälpa till med läxor osv. Så skapa en sida på din blogg, där du skriver om din talang.

Så kommer du igång:

 1. Kom på en talang du har och som är relevant för din blogg
 2. Skapa en sida på din blogg, där du skriver om din talang, priser osv.
 3. Gör personer uppmärksamma på din talang (t ex. via Facebook, ditt nyhetsbrev osv.)

7. Sälj din blogg

Det är kanske lite konstigt att tala om att sälja din blogg i ett inlägg om att tjäna pengar på din blogg. Men om du har en blogg som du inte använder särskilt mycket, kan du tjäna pengar på att sälja den.

Jag har själv sålt en hemsida för över 100.000 kr, eftersom jag inte hade någon tid att lägga på den. Normalt sett kan du sälja en blogg för 10-14 månaders inkomst. Dvs. om din blogg har intjänat 2.000 kr varje månad de senaste 12-24 månaderna, kan du ofta sälja den för 20.000-28.000 kr.

Så kommer du igång:

 1. Om du har en blogg som du antingen inte använder eller har tid till, överväg då att sälja den.
 2. Lägg ut den till försäljning via t ex. Miss Domain
 3. Sälj den till högstbjudande

Överväg detta noga, eftersom du oftast tjänar mer pengar på lång sikt om du behåller den.


Min rekommendation

Om du gärna vill tjäna mer pengar online via din blogg, är min rekommendation att du kommer igång med affiliate marknadsföring och AdSense. Dessa två metoder är otroligt enkla att komma igång med.

Men om du redan har erfarenhet av detta, är (1) sponsrat inlägg, (2) att skriva recensioner, (3) att sälja produkter och (4) talanger via din blogg bra alternativa sätt att tjäna pengar på din blogg. Om du dessutom är i behov av snabba pengar kan du överväga att sälja de bloggar, som du inte har tid till eller inte längre använder.

Om du har frågor eller känner till andra bra metoder, så skriv dessa i kommentarsfältet. Jag är här för att hjälpa dig, så det är bara att fråga.

[ssba]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *